2014. december 5., péntek

Paleo hókifli

Ezt a receptet Szafinál találtam, annyit változtattam rajta, hogy a kesudió mellett kókuszlisztet használtam, illetve eritritet. Nagyon gyorsan megy az elkészítése.

Hozzávalók:
-75 g őrölt kesudió
-50 g kókuszliszt
-1 tojás
-30 g eritrit
-fahéj
 Mindezt összegyúrtam és kiflicskéket formáztam belőle. 12 db. lett belőle, összesen 33 g CH.


Kókuszos-almás lepénykék - 20. Blogkóstoló

A Blogkóstoló ezen fordulójának házigazdája a Serpenyő Virtuóz Blog. A sorsolás eredményeképpen  a Giuditta nyami-nyami blogot kaptam páromul. Végigbogarásztam és a kókuszos-almás sütin akadt meg a szemem. Kicsit más formába öntöttem és feldobtam egy kis fahéjjal, így nagyon jó karácsonyi illata lett. :) Fél adagot készítettem és nem formában sütve, hanem 8 lepénykét formázva. Na jó, igazából nem tudom, hogy a saját "anyja" ráismerne-e még szegény receptre. :)

 Hozzávalók:
-50 g vaj
-40 g eritrit
-1 tojás,
-1 ek. darált chia mag 1 dl vízzel (tojás helyett)
-50 g kókuszreszelék
-80 g hajdinaliszt
-1 kk. szódabikarbóna
-1 dl kókusztej
-1 alma.
-fahéj
Tetejére: 1 ek eritrit, fahéj
A vajat a tojással és az eritrittel kikevertem, majd a külön összekevert többi hozzávalót beleszórtam és jól összedolgoztam. 8 kis lepényt formáztam, amibe belenyomkodtam a felkockázott almát és megszórta eritrittel és fahéjjal. 30 percet sütöttem (össz. 64 g CH, 8 g CH/db.)



2014. november 30., vasárnap

Gluténmentes kakaós biscotti Advent első vasárnapjára

Sajnos nagyon elfoglalt vagyok, de azért igyekszem legalább heti egy finomságot kiötleni az ünnepi készülődés jegyében. A biscotti, másnéven cantuccini egy olasz kekszféleség, kétszersült. Karácsonyra is gyakran készítik.
Hozzávalók:
-100 g hajdinaliszt
-65 g mandulaliszt (nem zsírtalanított vagy őrlemény)
-35 g kókuszliszt
-30 g kakaópor
-2 tojás
-50 g eritrit
-50 g vaj
-fahéj
-szódabikarbóna
-kókuszreszelék a szóráshoz
 A száraz összetevőket külön összekevertem, a tojásokat az eritrittel felvertem. A lisztekre öntöttem a tojást, majd összegyúrtam a vajjal együtt. 8 kis rudat formáztam belőle, egy kis maradék tojásfehérjével megkentem, hogy ebbe ragadjon a rászórt kókuszreszelék. Baracklekvárral is meg lehet kenni, abba is jól ragad. :) 25 percet sütöttem, jó ropogós lett. (82 g, 10,25 g CH/db.)