2014. augusztus 16., szombat

Cukkinis mini kenyerek

Régebb készítettem már cukkinis kenyeret, de teljesen más hozzávalókkal. Ez most egy kis adag lett próba képpen, csak 4 kenyérke. Nagyon ízlik, legközelebb más lisztekkel is kipóbálom és nagyobb adagban.
Hozzávalók:
-150 g reszelt cukkini
-40 g szezámliszt
-10 g kókuszreszelék
-2 tojás
-10 g útifűmaghéj
-só
-szódabikarbóna, ecet
-szezámmag szóráshoz.
Összekevertem mindent, állni hagytam pár perig, majd kenyérkét formáztam. Bevagdostam a tetejüket és megszórtam szezámmaggal. Kb. 25 perc alatt megsütöttem. (3,2 g CH/db.)


Telefontok

Szegény telefon már nagyon sírt egy tok után. Bordó filcből varrtam, csipkedísszel.


2014. augusztus 12., kedd

SAD! 26. forduló - Tortaszüret

Ismét hozzám került a SAD! lebonyolításának lehetősége. A farsangi, 22. fordulónak is én voltam a házigazdája, ami elég kevés résztvevővel zárult, csak 13 álarcos finomság érkezett. Úgy néz ki, hogy az előző forduló újabb negatív rekordot döntött, de remélem, hogy az ősz közeledtével visszatér a sütési kedv és a sok finom termés szép torták alkotására inspirál majd mindenkit.
A stafétát Saso, az Életinfó blog háziasszonya adta át nekem, köszönöm!
Arra gondoltam, hogy mivel annyi finomság terem ilyenkor nyár végén, ősz elején, hogy ki kell használni az alkalmat és ezeket használni a tortákhoz. Megjelenhetnek alapanyagként, dekorációként és készülhetnek marcipánból is, a lényeg az, hogy első pillantásra látható legyen, a termések, szüret, betakarítás jegyében készült a torta. Nem kikötés, hogy be legyen borítva valamivel, sőt, én a díszesebb muffinokat, cupcake-eket, sütiket is elfogadom, mert úgy látom, a tortákhoz való ragaszkodás veszi el sokat kedvét a játéktól. Röviden: Torták termésekkel, avagy "tortaszüret"

A határidő szeptember 21., addig lejárnak a nyaralások és az iskolakezdéssel járó nehézségek is. :) A bejegyzések linkjét és a műről készült képet az x címre várom. Akinek nincs blogja, az is jelentkezhet, ha elküldi a kép mellett a receptet. Jó sütögetést mindenkinek!
Az  eddigi fordulók:
  1. KiskuktaDíszíts egyszerűen, de nagyszerűen!
  2. Zsófi: A gyermekkor íze (ez a blog sajnos valószínűleg megszűnt)
  3. Ági: Gasztroajándék
  4. Macskanyelv: Édes “macskásság
  5. Pitelány: Álarcos finomságok
  6. Be Sweet: Kókusz-Pókusz
  7. Dina világa: Vissza a kezdetekhez – tavasz van!
  8. Életinfó: Torták erdőből, mezőről