2014. július 9., szerda

Guszta gm. buci

Ez most nagyon gusztára sikerült. Készítettem már ezt a receptet egyben sütve kenyérnek, de így sokkal jobban néz ki.
Hozzávalók:
-90 g hajdinaliszt
-50 g quinosa (most nem daráltam meg, úgy is megfő sütés közben)
-20 g kókuszreszelék
-15 g útifűmaghéj vízben zselésítve
-1 tojás
-só
-zöldfűszerek
Mindent összegyúrtam (a legtöbb receptem elkészítése nagyjából ebből a mondatból áll) és négy bucit formáztam belőle, majd 30 perc alatt megsütöttem. (kb. 25 g CH/db.)

Pizzás csiga hajdina- és szezámlisztből

A kakaós csigán felbuzdulva gondoltam, hogy ugyanazt elkészítem sósan is, csak akkor nem mandulaliszttel kiegészítve, hanem szezámmal. Legközelebb, ha lesz, akkor sajtot is teszek bele.
Hozzávalók:
-100 g hajdinaliszt
-100 g szezámliszt
-1 tojás
-10 g útifűmaghéj vízben zselésítve
-só
-paradicsompaszta pizza fűszerkeverékkel (bazsalikom, oregano-azaz szurokfű)
Az összetevőket összegyúrtam és folpack között kinyújtottam. Megkentem a paradicsommal és feltekertem. 25 percet sütöttem. (77 g CH)


Kókuszos-bodzás fagyi

Idén először vettem használatba a fagyiformákat. Valami különlegeset szerettem volna készíteni, amilyet még nem ettem.
Hozzávalók:
-100 g Cocomas kókuszkrém
-1 dl házi bodzaszörp
-20 g eritrit
-2 tojássárgája
-1-1,5 dl víz (vagy dupla adag kókusztej a krém helyett)
-2 tk. kókuszreszelék
-13 g cukormentes feketecsoki forgácsolva
A csokin kívül mindent jól összekevertem és sűrűn folyós krémet főztem. Kihűtöttem, majd belekevertem a csokiforgácsot és 4 fagyiformába töltöttem fagyasztani. (11 g CH)