2014. április 30., szerda

Paleo tiramisu torta

Csak egy krémet szerettem volna készíteni, mert régebb is csak azt szerettem a tiramisuból, a babapiskóta csak pluszba volt. Most viszont úgy éreztem, hogy kell hozzá mégis valami. Megsüssek egy piskótát és darabokra trancsírozzam? Ahhoz nem lett volna szívem. Legyen akkor torta, piksótalapokkal. Ha meg torta, akkor kell díszítés is, például meggy, ha már tiramisuról beszélünk.
Hozzávalók:
Piskótához:
-120 g mandulaliszt
-35 g kókuszreszelék
-40 g eritrit
-2 tojás
-100 ml kókusztej
-víz
-szódabikarbóna
-fahéj
A tojásokat felvertem az eritrittel és minden mást belekevertem. Szilikonos formában 20 perc alatt megsütöttem.

Krémhez:
-30 ml víz
-5 g zselatin
-200 ml kókuszkrém
-1 tojásfehérje felverve
-1 tojássárgája
-30 g eritrit
A tojássárgát az eritrittel kikavartam, hozzáadtam a kókuszkrémet, a vízben feloldott zselatint melegen, majd az egészet rátöltöttem a fehérjéből vert habra.
A piskótát kettévágtam és megtöltöttem a krémmel. Meggyet szórtam rá, a tetejére kakaóport és meggyel díszítettem. 70 g CH-ot tartalmaz.