2014. április 11., péntek

Paleo zserbó

Utolsó finomság húsvét előtt. Triplavastag csokikrémmel.
Hozzávalók:
-10 g kókuszreszelék
-20 g mandulaliszt
-1 tojás
-75 ml kókusztej/víz
-15 g eritrit
-szódabikarbóna
Összekevertem és szilikonos sütőlapon megsütöttem. Három részre vágtam.
Diós töltelék:
-65 g darált dió
-15 g eritrit
-3 ek. kókusztej

-negyed üveg mindenmentes baracklekvár

Csokikrém:
-30 g kakaópor
-15 g eritrit
-4 ek. kókusztej
-1 ek. kókuszzsír
Összeolvasztottam az egészet. Vigyázni kell, hogy nehogy megégjen a kakaó.
Összeállítás: Az első lapra lekvárt, majd diós tölteléket kentem, erre került a második lap, majd ismét lekvár és töltelék. Az utolsó lapra rásímítottam a csokikrémet és hűtőben dermesztettem. Kb. 8 szelet lesz belőle, összese 24 g CH tartalommal.



2014. április 7., hétfő

Átalakított citromtorta blogszülinapra

Janka, a Csak, mert szeretem... blog írója mostanság ünnepli a blog 2. szülinapját. Ezalkalomból egy játékott hirdetett meg, amire jelentkezni lehet a kedvenc húsvéti finomságunkkal vagy egy tőle választott recepttel. Én az utóbbi lehetőségnél maradtam, mivel a határidő húsvét előtt lejár. Sokat keresgéltem, hogy valami olyat találjak, amit át tudok úgy alakítani, hogy azért még köszönőviszonyban legyen Janka recepjével. A Svéd citromtortára esett a választásom, meggy nélkül. :)
Hozzávalók:
-40 g darált köles
-60 g kókuszreszelék
-2 tojás
-1 citrom héja és leve
-40 g kókuszzsír
-150 ml kókusztej
-30 g eritrit
-stevia ízlés szerint
A tojásokat felvertem és összekevertem minden egyébbel. Sütőpapíros formában addig sütöttem, amig a széle picit pirulni kezdett. A tetejét mandulával díszítettem. Sajnos még nincs itt a bogyós gyümölcsök szezonja. (43 g CH-ot tartalmaz.)
u.i.: És oooolyan citromillat van!