2014. november 4., kedd

Vöröslencsés muffin/zsemle

Szeretem a vöröslencsét és szeretem a liszt kiváltós módszereket, legyen szó babról, cukkiniről, paszternákról vagy akár a vöröslencséről. Ezek az alapanyagok, puhábbá és finomabbá teszik a tésztát és jobban össze is áll, mintha csak a gluténmentes lisztet használnánk magában.

Hozzávalók:
-150 g vöröslencse kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzve
-100 g hajdinaliszt
-20 g kendermagliszt
-10 g útifűmaghéj
-2 tojás
-1 dl paradicsomlé
-só
A megfőtt vöröslencsét kicsit állni és hűlni hagytam, hogy szilárduljon közben. Addig a száraz összetevőket összekevertem, majd a lencséhez adtam. Hozzákevertem a tojásokat és a paradicsomlevet, majd még egy picit megsóztam. Jól összedolgoztam az egészet, majd 6 szilikonos muffinformákba tettem. 3 gombócnak már nem jutott forma, így zsemle lett belőlük. A képen már csak a maradék látható. (153 g CH, 17 g CH/db.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése