2014. november 16., vasárnap

Reform fahéjas csiga - 28. SAD!

A 28. Süss, Alkoss, Díszíts!  házigazdája Kabóca, aki a "Csábító fahéj" címet adta a fordulónak. Végre ismét valami, amit én is fogyasztok (az előző fordulóról sajnos lemaradtam, mert nem eszem mézet), ráadásul nem is ritkán. Majdnem minden édességembe kerül egy kis (vagy sok) fahéj, amiről jó tudni, hogy szabályozza a vércukorszintet, az inzulinreakciót és gyorsítja az anyagcserét. És az illata maga a karácsony!
Most egy fahéjas csigát készítettem, amit már rég ki szerettem volna kísérletezni, de remélhetőleg még előrukkolok egyébbel is a határidőig.

Hozzávalók:
-50 g kókuszliszt
-100 g mandulaliszt (nem zsírtalanított)
-60 g barnarizsliszt
-2 tojás
-30 g kókuszzsír
-30 g kókuszkrém (sűrű kókusztej)
-25 g eritrit
-1 kk. fahéj
Ezt mind jól összegyúrtam, ennyi az egész. :)

Töltelék:
-10 g kókuszzsír
-20 g kókuszkrém
-10 g eritrit
-2 tk. fahéj
-2 tk. útifűmaghéj
Ezeket is összedolgoztam, sűrűbb lekvár állagú krémet kaptam.
A tésztát sütőpapíron kinyújtottam, megkentem a fahéjjas krémmel és óvatosan feltekertem a papír segítségével. Legközelebb megpróbálom vékonyabbra nyújtani. 6 részre vágtam, a csigákat 30 percig sütöttem. Nagyon finom illat lett az egész lakásban. :) (72 g CH összesen, 12 g CH/db.)


1 megjegyzés: