2014. november 30., vasárnap

Gluténmentes kakaós biscotti Advent első vasárnapjára

Sajnos nagyon elfoglalt vagyok, de azért igyekszem legalább heti egy finomságot kiötleni az ünnepi készülődés jegyében. A biscotti, másnéven cantuccini egy olasz kekszféleség, kétszersült. Karácsonyra is gyakran készítik.
Hozzávalók:
-100 g hajdinaliszt
-65 g mandulaliszt (nem zsírtalanított vagy őrlemény)
-35 g kókuszliszt
-30 g kakaópor
-2 tojás
-50 g eritrit
-50 g vaj
-fahéj
-szódabikarbóna
-kókuszreszelék a szóráshoz
 A száraz összetevőket külön összekevertem, a tojásokat az eritrittel felvertem. A lisztekre öntöttem a tojást, majd összegyúrtam a vajjal együtt. 8 kis rudat formáztam belőle, egy kis maradék tojásfehérjével megkentem, hogy ebbe ragadjon a rászórt kókuszreszelék. Baracklekvárral is meg lehet kenni, abba is jól ragad. :) 25 percet sütöttem, jó ropogós lett. (82 g, 10,25 g CH/db.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése