2014. október 12., vasárnap

Gluténmentes "tejbegríz"

Én magam sem hiszem el, hogy ilyen jól sikerült eltalálni az ízét! A citromos-kókuszos pöfetegnél említettem, hogy nagyon emlékeztet az íze a grízkockáéra, innen jött az ötlet, hogy hasonló összetevőkkel talán kivitelezhető lehet egy gluténmentes tejbegríz.
Ha  a barnarizslisztet mandulaliszttel vagy további kókuszliszttel helyettesítjük, akkor elkészíthető paleo változatban is.
Hozzávalók (1 nagy vagy 2 kis adag):
-20 g kókuszreszelék
-20 g barnarizsliszt
-10 g kókuszliszt
-50 g kókusztej (súlyra mértem)
-40 g eritrit
-10 g útifűmaghéj
-1 tojás
-víz
-fahéj
Mindenképp több összetevője van, mint egy hagyományos tejbegríznek, de nem nehezebb elkészíteni. A száraz részt elkevertem, hozzáadtam a kókusztejet, a tojást és annyi vizet, hogy tejbegríznél hígabb legyen, mint kb. a tejföl. Kis lángon megfőztem, így besűrűsödött. Házi, mindenmentes szilvalekvárral és fahájjal tálaltam, megvolt az igazi ovis feelig. :)
(Update: tojás nélkül is elkészítettem, nem érzek különbséget.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése