2014. október 14., kedd

Almahab mandulás omlós sütivel saját képre fomálva- 6. Szakácsmustra (Hugh Fearnley-Whittingstall)

Ahogy reméltem, el tudtam készíteni még egy szimpatikus receptet erre a fordulóra. Vannak benne változtatások, de a lényege megmaradt. :) Itt találtam az eredeti receptet, aminek csak felét készítettem el, egyes alapanyagokat mással helyettesítve.
Hozzávalók nálam:
-250 g (1 nagy) alma
-fél citrom leve
-75 ml kókusztejszín
-2 ek. útifűmaghéj

-50 g darált mandula
-50 g hajdinaliszt
-50 g puha vaj
-25 g eritrit
-fahéj
-só
A tészta összetevőit összegyúrtam, hosszúkás hasábot formáztam belőle és fél centis darabokra vágtam. Az eredeti receptben kinyújtva van. 20 perc alatt megsütöttem. A krémhez az almát lereszeltem és elkevertem a többi hozzávalóval és már készen is volt kétrészes desszert! (Keksz: össz. 44 g CH)



1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta sütike készült nálad, az almával igazán kellemes lehet az összhatás :)

    VálaszTörlés