2014. szeptember 5., péntek

Túrórudi tekercs totukrémmel

A totu (paleo "túró") tojásfehérjéből készül. SOK tojásfehérjéből. Éppen ezért az én receptjeimben nem nagyon fog szerepelni, hiába finom, mert nagyon ritka, hogy maradék tojásfehérjém lenne. Két hónap alatt sikerült 7-et összegyűjteni, ebből készült a tekercs tölteléke. A pikótához a jól bevált cukkinis piskótát használtam, csak most kakaósan készítettem el a túrórudisság kedvéért. Nagyon finom lett és könnyű kis desszert, alacsony kalóritartalmú és sok benne a fehérje.


Hozzávalók:
Piskótához:
-200 g cukkini reszelve
-30 g hajdinaliszt
-15 g kakaópor
-1 tojás
-40 g eritrit
-fahéj, szegfűszeg, gyömbér
-1 ek útifűmaghéj kevés vízben zselésítve
-10 g kókuszzsír olvasztva
Összelevertem és megsütöttem. Sajnos nem sütőpapíron, mert az elfogyott, így egy része oda is ragadt az alufóliához, amit használtam, ezért kicsit vékonyabb lett a piskóta, mint szerettem volna.

Töltelékhez:
-8 dl víz
-1 citrom leve
-só
-7 tojásfehérje
-citromsó
-3 ek. kókusztej
-20 g eritrit
A vízet a citromlével felfőztem, a fehérjéket egy csipet sóval elkevertem, majd a forró vízbe öntöttem. Egyből megfőtt, de még 3 percig tovább főztem, majd leszűrtem, lecsepegtettem, kicsavartam. 116 g totum lett. Ezt összekevertem 2 csipet citromsóval, eritrittel és kókusztejjel. A piskótára kentem és felcsavartam.  (31 g CH)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése