2014. szeptember 5., péntek

Provence-i töltött vinete

A Nők Lapja múlt heti számában láttam meg ezt a receptet. Nem szoktam újságból főzni, de ez annyira megtetszett, hogy így, a vinete (padlizsán) szezonban nem hagyhattam ki. Próba képpen 4 helyett csak egy vinetét használtam.
Hozzávalók:
-1 vinete
-1/4 cukkini
-2 paradicsom
-1 piros húsú paprika
-1 kis hagyma
-2 ek. olívaolaj
-babérlevél
-provence-i fűszerkeverék
-só, bors

A vinetét félbe vágtam, a húsát bekockáztam, besóztam. Egy órát kellett volna így állni hagyni, majd leöblíteni, de nekem erre nem volt időm, maximum 5 percet lehetett besózva. Lefele fordítva tepsibe tettem és 20 percet sütöttem. A töltelékhez felvágtam a hagymát, az olajon pároltam, majd az apróra felkockázott  zöldségeket is beletettem, fűszereztem. Kb. 40 percet főztem, amig nagyjából be is sűrűsödött. Közben az elkészült vinetének kivájtam a húsát, úgy, hogy még egy kicsi maradjon benne és ezt is a raguhoz adtam. Megtöltöttem vele a vinetét, olívabogyóval díszítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése