2014. szeptember 21., vasárnap

Cukkinis kevert meggyes lepény (gm., cm., lm.) 66. VKF!: A mindenízű gyümölcs

Az a szerény kis meggy nem nagyon nevezhető mindenízű gyümölcsnek, de szerettem volna egy jó kis meggyes lepényt sütni a kedvenc cukkinis piskótámat felhasználva. Remélem, ez is megfelel a játék feltételeinek és talán még lesz időm a hét folyamán más gyümölcsöset is készíteni és több receptet is küldeni.

Hozzávalók:
-1 cukkini (270 g)
-40 g hajdinaliszt
-14 g kókuszliszt
-1 nagy tojás
-50 g eritrit
-fahéj, szegfűszeg
-1 ek. útifűmaghéj vízben zselésítve
-10 g olvasztott kókuszzsír
-270 g magozott meggy
-mandulaforgács
A cukkinit lereszeltem, összekevertem a tojással, majd a többi összetevővel. Szilokonos sütőromába öntöttem, megszórtam meggyel és mandulaforgáccsal, majd kb. 25 perc alatt megsütöttem. Az állaga nagyon hasonlít a tejespitére. (66 g CH)


1 megjegyzés:

  1. Megfelelsz a kiírásnak, hiszen a hangsúly a gyümölcsök felhazsnálásán van :)

    VálaszTörlés