2014. szeptember 11., csütörtök

A tökéletes glutén-, cukor- és tejmentes palacsinta

1 éves kísérletezem az ilyen palacsintával, ami az IR étrendbe is beilleszthető. Végre sikerült megalkotni! Találtam egy receptet amiben a hajdinalisztet keményítővel egészítik ki. Ezt ki akartam küszöbölni, ezért amaránt lisztet használtam, de végül arról is kiderült, hogy elég magas a GI-je. Viszont csak kis mennyiségben tettem a palacsintában és még ezt az adagot is igyekszem csökkenteni. Na meg amúgy sem eszem minden nap palacsintát. :)

Hozzávalók:
-50 g hajdinaliszt
-15 g amarántliszt
-1 nagy tojás
-2 dl víz
-csipet só
Összekevertem és állni hagytam a hűtőben. Kókuszolajos tepsiben 7 palacsintát sütöttem belőle. (Összesen 44,6 g CH)
Azóta készítettem amaránt liszt helyett szezámliszttel is, de teljesen hajdinából is lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése