2014. augusztus 17., vasárnap

Rácsos-meggyes linzer - 18. Blogkóstoló

A Blogkóstoló 18. furdulójának Bogi, a Vöröskaktusz írója lett a házigazdája, ő sorsolta ki nekem Piroska Süssünk-főzzünk együtt! nevű blogját, amit eddig még nem ismertem. Szokásomhoz híven átnéztem az összes recetjét és kiválasztottam kettőt. Az egyik egy töktócsni volt, amit el is készítettem féladagban, de a gluténmentes lisztek nem akartak együttműködni a recepttel. Finom lett, de elég ronda, így nem készült róla fotó. A másik recept, amit kiszemeltem, ez a rácsos-meggyes volt. Névnapra készítettem el a családnak. Pár apróságon változtattam, például tej került bele tejszín helyett, vaj margarin helyett, a liszt fele teljes kiőrlésű, a töltelékhez pedig házi kompótot használtam, így már nem kellett hozzá több cukor. Állítólag nagyon finom, csak könnyen széthull evés közben.
Hozzávalók:
Töltelék:

-80 dkg meggykompót leszűrve
-1 cs. vaníliás pudingpor

Hozzávalók a tésztához:

-0,5 kg liszt (fele fehér, fele teljes kiőrlésű)
-25 dkg vaj
-1 cs. sütőpor
-3 ek. kristálycukor
-1 tojás
-1 tojás sárgája
-0,5 dl tej
- csipet só
 A kompót levéből 4 dl-rel megfőztem a pudingot, majd összeforgattam a gyümölccsel. A tésztát összegyúrtam, hűtőbe tettem. Negyedét félretettem  a rácsozáshoz, a többit kinyújtottam, majd szétnyomkodtam a sütőpapíros formában. Erre került a töltelék, majd a sajtvágóval felszabdalt rácsozás. A rácsokat baracklekvárral kentem meg. Nagy lángon 20-25 perc alatt megsűlt.


3 megjegyzés:

  1. Most találtam rá a bejegyzésedre. Mivel én az utolsó percre hagytam a sütést, azt hittem más is. De nem, te már az elején túl estél rajta.
    Nagyon szép lett és biztosan finom is volt.

    VálaszTörlés