2014. augusztus 4., hétfő

Gluténmentes palacsinta alakulóban

A palacsintával mindig problémám volt. Régebb még a hagyományosat sem tudtam rendesen megfordítani, majdnem mindig elszakadt. Mire megtanultam, jött az újabb kihívás, a gluténmentes változat. Persze létezik paleo palacsinta gesztenyelisztből és más, keményítő tartalmú lisztekből, de minden áron az általam használt lisztekből szeretnék kikísérletezni egy feltekerhető palacsintát. Volt már sok sikertelenség, de ezt most végre sikerült feltekerni és utólag sem szakadt, repedt el. Messze nem olyan vékony, mint az eredeti, de még vannak módosítási ötleteim.
Hozzávalók:
-50 g hajdinaliszt
-30 g mandulaliszt
-2 nagy tojás
-80 ml sűrű kókusztej
-100 ml víz
-fahéj
-1 ek. eritrit
A folyékony részt előbb elkevertem, ehhez adagoltam hozzá a liszteket kavargatás mellett. 5 órált állt a hűtőben, de gondolom elég 2 is. Kókuszolajon 6 palacsintát sütöttem ebből az adagból. Az első persze elszakadt, amelyik vékonyabbra sikerült, az is, de a többi 4 túlélte. Legközelebb több lesz benne a mandulaliszt, mert úgy tűnik, a hajdina miatt lesz töredező.

2 megjegyzés:

  1. Szia, nézz körül nálam, ha vékony hajdinalisztes palacsintát keresel. Az utóbbi palacsinták hajdinalisztesek, vékonyak, tekerhetők, gluténmentesek ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, azt hiszem, hogy már körülnéztem. Próbáltam is már másnak bevált recept szerint készíteni, de nekem törékeny és lyukacsos lett. Még kísérletezem.

      Törlés