2014. július 17., csütörtök

Ordás-feketeáfonyás emeletes minipalacsinta

A palacsinta nálam még mindig egy kényes pont, nem sikerült feltalálnom a tökéletes gluténmentes, lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmazó változatot. Ha ezeknek megfelel, akkor nem lehet belőle vékonyat készíteni. Haladás viszont már van, ez a változat legalább már nem szakadt szét és az íze is jó volt.
Hozzávalók:
Palacsinta:
-50 g hajdinaliszt
-50 g mandulaliszt
-6 ek. kókusztej
-20 g eritrit
-2 tojás
-víz
Összekevertem, hígabb nokedlitészta állagot kaptam. Pár órát állni hagytam. Kókuszolajos serpenyőben 10 cm átmérőjű palacsintákat sütöttem belőle. Sajnos nagyon füstölt, nem tudom miért.
Töltelék:
-150 g orda
-eritrit
-1 kisebb tojás
-50 ml bodzaszörp
-feketeáfonya
Az ordát villával összetörtem, majd elkevertem a többi összetevővel, végül beleforgattam az áfonyát is.
A kép sajnos nagyon gyenge, maradok a rendes fényképezőgépél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése