2014. július 23., szerda

Ír almás morzsasüti - 5. Szakácsmustra

Ahogy ígértem, erre a fordulóra két pályaművel jelentkezem, íme a második. Donal Skehan Irish Apple Crumbe Cake-je nagyon megtetszett, gondoltam, itt az alkalom, hogy az utolsó tavalyi fűszeres almalekváromat felhasználjam. Most nagyjából csak a lisztekkel zsonglőrködtem egy kicsit.
Hozzávalók:
-105 g hajdinaliszt
-50 g zsírtalanított kókuszliszt
-2 tojás
-100 g vaj
-15 g xilit
-kb. 30 g eritrit
-1 üveg fűszeres almalekvár (280 g)
-fahéj
-szódabikarbóna
Morzsához:
-30 g kókuszzsír
-30 g zsírtalanított kókuszliszt
-10 g xilit
-10 g eritrit
A vajat kicsit megolvasztottam és kikevertem az édesítőkkel, majd a tojásokkal. Hozzáadtam a többi összetevőt és egy elég kompakt masszát kaptam. Ezt alufóliás kapcsos formába símítottam. A morzsa összetevőit összemorzsoltam és a tetejére szórtam. Sajnos a süti külseje elég hamar elkezdett pirulni, miközben a belseje még nagyon puha volt. Szerencsére azért nem égett meg. És nagyon finom lett. :)
(113 g CH)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése