2014. június 15., vasárnap

Kókuszos-citromkrémes torta eperrel

Mikor nemrég ugyanezt elkészítettem tekercs formájában és kicsit szétesett, elhatároztam, hogy nem kínozom a tekercs formát, inkább torta lesz belőle. Szülinapi főpróbának szántam, hacsak addig nem jön szembe velem egy ennél is jobb tortaötlet. Rachel Allen habcsókroládja volt a kiindulópont, a végeredmény meg torta lett. :) Reméltem, hogy a Szakácsmustra határidejéig még el tudok készíteni mást is, de nem jött össze.
Hozzávalók:
-3 tojás
-30 g kókuszreszelék
-30 g xilit
-30 g kókuszzsír
-100 ml kókusztej
-1 ek. útifűmaghéj
-2 kisebb vagy egy nagy citrom leve
-200 g eper
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét 10 g xilittel felvertem és beleforgattam a kókuszreszeléket. Sütőpapíron két kerek lapot sütöttem belőle. A tojássárgákat összekevertem a kókusztejjel, a zsírral, 20 g xilittel és a citromlével, majd krémet főztem belőle. Olyan tojássárga sűrűségűre főztem, a maghéjjal sűrítettem és hagytam kihűlni. Az eper egy részét díszítésre használtam, a többi felvágtam. Az egyik lapot megkentem a citromkrémmel, rászórtam a felvágott epret és rátattem a másik lapot, amit eperszeletekkel díszítettem. (49 g CH)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése