2014. június 15., vasárnap

Feketeribizlis kevert tészta hajdina- és kókuszliszttel

Vannak tavaly nyárról még mindenféle tartalékaim (almalekvár, fagyasztott gyümölcsök), amiket ideje már felhasználni. Friss gyümölcsöt nem is szívesen sütök meg. Ilyen jellegű kevert tésztát még nem is készítettem nem búzalisztes változatban, de nagyon finom lett így első próbálkozásra is. A kókuszlisztet most próbáltam először.
Hozzávalók:
-50 g hajdinaliszt
-35 g kókuszliszt
-3 tojás
-100 ml kókusztej
-50 ml víz
-20 g xilit
-7 g útifűmaghéj
-szódabikarbóna+ecet
-fahéj
-200 g feketeribizli
-1 marék vágott dió

Külön-külön összekevertem a folyékony és a száraz összetevőket. Majd az előbbibe szórtam kevergetés mellett az  utóbbit. Szikonos piteformába öntöttem és a tetejére szórtam a ribizlit, majd a diót. 20-25 perc alatt megsütöttem. (86,7 g CH)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése