2014. május 25., vasárnap

Marcipános csokifagyi eperrel (paleo)

Ez az idei második fagyim. Az első egy  epres-avokádós volt, nagyon finom, krémes, de sajnos elég ronda. Hát igen, a piros és a zöld keverékéből egy érdekes barna szín született. Na de ez a mostani nem csak finom, hanem egész jól is néz ki.
Hozzávalók:
-90 g darált mandula
-30 g xilit
-víz
-20 g kakaópor
-250 ml kókusztej
A darált mandulát és a xilitet annyi vízzel kevertem el, hogy tejföl sűrűségű krémet kapjak. Ezt kevertem össze a kókusztejjel, majd lefagyasztottam. Kb. fél óránként megkevertem, hogy krémes, olyan igazi fagyis állagú legyen. (41 g CH)


2 megjegyzés:

  1. Ez aztán fincsi lehet és még egészséges is! Fantasztikus! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg az. Névapomra leptem meg vele magam, nehéz vele leállni. :)

      Törlés