2014. március 8., szombat

Kókusztekercs keksztekercs-módra - SAD! 23. forduló

Egy hete sincs, hogy közzétettem a 22. forduló összefoglalóját és máris itt a következő forduló, melynek Be Sweet a házigazdája és a fedőneve "Kókusz Pókusz". Bármilyen kókuszos finomságot lehet készíteni. Én is nagyon szeretem a kókuszt, minden formában használom, éppen ezért ebben a receptben is szerepel a reszelék, a tej és a zsír/olaj is.
Tavaly húsvétkor készítettem először ezt a finomságot, de akkor nem szenteltem neki egy külön bejegyzést és még a képen sincs szegény egyedül, néhány szelet bájgli is odatolakodott.
Ennek az édességnek az eredeti változata a keksztekercs, aminek egy darált kekszes, kakaós massza és egy vajas krém adja az alapját. Külalakra ez is ugyanúgy néz ki, csak éppen paleo és a szokásos dolgoktól mentes. Eredetileg a 23. SAD!-re nem tekercs formában akartam elkészíteni, hanem csíkos sütinek, hogy ne ismételjem a receptet (mondjuk vannak benne változtatások), de aztán arra jutottam, hogy a csigavonal sokkal szebb és kész. :)
Hozzávalók:
Kakaós masszához:
-100 g darált mandula
-70 g darált kókuszreszelék
-5 ek kakaópor
-40 g xilit
-6 ek. kókusztej
-50 g kókuszzsír
-víz
Összegyúrtam és annyi vizet adtam hozzá, hogy jól összeálljon és formázható legyen. Hűtőbe tettem, amig elkészült a krém.
Krém:
-100 g darált kókuszreszelék
-6 ek. kókusztej
-70 g kókuszzsír
-30 g xilit
Ezt is összekevertem.
A kakaós masszát egy folpack darabon kilapogattam téglalap alakúr, erre került a krém, amit ugyanacsak rányomkodtam, majd szorosan felcsavartam. Lehetett volna mégszorosabb, a képen látszik, hogy maradtak kisebb részek benne (nem mindenhol, csak a kép pont egy olyan részről készült), csak féltem, hogy akkor eldeformálódik a csigavonal.
82 g CH-ot tartalmaz. Ez az egyik kedvenc édességem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése