2014. március 24., hétfő

Fűszeres barnarizsgolyó - 62. VKF!

A VKF! 62. fordulójának címe "Mert egész Ázsia mégsem tévedhet", házigazdája az eztettem blog írója. Hogy miről is van szó? Természetesen a rizsről. :)
Szeretem a rizset, főleg a barnát. Persze, fehéret nem is ehetek, de ahogy visszagondolok, az nem is volt ilyen finom, ha nem fűszerezete meg jól az ember, akkor egyenesen ízetlen volt. A barnarizset kicsit tovább kell főzni és akkor sem lesz olyan puha (szerintem nyálkás), mint a fehér rizs, tejberizsnek ezért nem is olyan jó, mert nem szívja meg magát olyan jól.
Már két éve akarok  rizsgolyót készíteni, de valahogy mindig győz a lustaság és marad a símán megfőzött rizs. Erre jók ezek a játékok (többek között), mert alkalmat teremtenek az új dolgok kipróbálására.
Hozzávalók (kis adag):
-100 g barnarizs
-medvehagyma pesto
-2 ek. olívaolaj
-1 tojás
-szezámliszt
-kurkuma
-só
-zöldfűszerkeverék
A rizset megfőztem, majd összekevertem a fűszerekkel és az olajjal. Kis gombócokat formáztam és a tojással és a szezámliszttel "paníroztam". Sütőpapíron 15 percet sütöttem. Végülis csak a tojásnak kell megsűlnie rajta. Sajnos a szezámliszt elég nyers kinézetű maradt, ami nem valami szép, de az ízével semmi baj nem volt, sőt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése