2014. február 24., hétfő

Sült csokikrém -paleo

Írogatom én a glutén-, laktóz- és cukromentes receptek mellé, hogy paleo, meg is felelnek a kritériumoknak, de mi is ez a paleo? Véleményem szerint csak egy elnevezés. Még a húsokról, salátákról, magvakról feltételezhetjük, hogy ették az őskorban is, de csokifelfújtat és svéd mandulatortát semmiképp. Sok, paleo-ban használt alapanyag nem is egy kontinensről származik. Nem túl észszerű azt sugallni, hogy így ettek az őseink, szóval egy másik elnevezés jobb lenne, ez a véleményem.
Térjünk a receptre.
Hozzávalók:
-26 g cukormentes feketecsoki
-20 g kókuszzsír
-20 g mandulaliszt
-2 tk. útifű maghéj
-3 tk. kakaópor
-3 tk. eritrit
-1 tojás
A csokit összeolvasztottam a kókuszzsírral. A tojást felvertem az eritrittel, majd mindent belekevertem. Két szufléformában megsütöttem. Egyenkén 7 g CH.


2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy őszintén leírtad kétségeid. Amit készítettél, az biztos finom, de nem PALEO!
    A kőkorszakbeli ősember vajon honnan szerzett volna be cukormentes fekete csokit, a többi összetevőtől nem is beszélve. Elképzelem, hogy mamutvadászat után a barlangban csokikrémet főzött. Agyrém!
    No mindegy. Ez egy divat, sokak megvezetésére. Ettől még lehet a "paleo" konyha finom és egészséges.

    VálaszTörlés
  2. Egy más megnevezés sokkal valósabb lenne, de mivel mindenki így azonosítja be, hát így nevezem én is.

    VálaszTörlés