2014. február 24., hétfő

Citromos kenyér/kalács - paleo

Régebb nem igazán szerettem a piskótás süteményeket, olyan szárazok és semmilyenek voltak. A maglisztekből vagy kókuszból készült változatoknak viszont sokkal karakteresebb ízük van és nem is olyan szárazak, hogy csak folyadékkal lehet együtt enni.
Hozzávalók:
-120 g mandulaliszt vagy darált mandula (nálam fele-fele)
-35 g kókuszreszelék
-20 g xilit
-20 eritrit
-1 citrom héja és leve
-2 tojás
-100 ml kókusztej
-víz
-1 tk. szódabikarbóna
A mandulát, a kókuszt, a szódabikarbónát összekevertem a citromhéjjal és lével, a kókusztejjel és a vízzel. A tojásokat felvertem az édesítőkkel majd a két részt összekevertem. Szilikonos formában sütöttem meg, a tetejét fahéjjal szórtam. Teljesen olyan íze lett, mint a püspökkenyérnek vagy más gyümölcskenyereknek. (40 g CH)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése