2014. január 9., csütörtök

Trüffelcica-nyalóka - 21. SAD!

A Süss! Alkoss! Díszíts! 21. fordulójának házigazdája a Sünis kanál blog írója, Macskanyelv, aki nevét nem hazudtolta meg és az Édes "macskásság" témát főzte ki, mivel nagyon szereti a cicákat. :) Ezzel én is így vagyok, igaz, minden cica nem méltó arra, hogy a kegyeimbe férkőzzön. Minimum a Bogyó-szintet kell megütni, amihez a széles buksifej, naaagy szemek, 8-ast formáló testalkat alapkövetelmény, nem is beszélve az eszességről, figyelmességről. Íme a mintapéldány:




Nekem a cicáról (mi otthon "lecicázzuk", a macska az idegen betolakodót jelenti) valaki gömbölyű jutott eszembe, valami bonbon, valami trüffel. Íme:
Hozzávalók:
 Hozzávalók:
-140 g őrölt mandula
-50 g olvasztott diabetikus feketecsoki
-1 felvert tojásfehérje
-15 g xilit
-1 narancs héja
-3 ek. kókusztej
A csokit gőz fölött összeolvasztjuk a kókusztejjel, majd hozzáöntjük a száraz összetevőkhöz. Végül hozzákeverjük a fehérjét. Mélyhűtőbe tesszük fél órára, hogy kicsit keményedjen és cicafejeket formázunk. Mivel cukorgyöngyöt nem használhatok, így vöröslencse szemekkel adtam nekik "arculatot". Akár meg is lehet enni, észre sem vevődik. Hűtőben kell tartani, másképp nagyon megpuhul. 10 db. sziszafej lett belőle. Néhánynak "havas" lett az arca, biztosan Csoki kutya mártotta meg őket a hóban. Valahogy így:





1 megjegyzés:

  1. Jaj de jópofa macska-... akarom mondani cicafej! ;) Jó ötlet. :) A kerek fejű cica pedig gyönyörű. ...a kutya is cuki, pláne így együtt. :)

    VálaszTörlés