2014. január 25., szombat

Sült zeller krumpli helyett

Mostanában több blogban is láttam sült zellert és nagyon jó ötletnek tűnt. Még soha nem ettem ezelőtt ilyen zöldséget, csak annyit tudtam, hogy nagyon markáns íze van, ezért sokan nem szeretik. Pucolás közben megkóstoltam és nem találtam rossznak. Persze nem fogok nyers zellert rágcsálni, nem is is olyan rémes, ahogy elképzeltem. Szóval egy közepes fejet (250 g) megpucoltam és hasábokra vágtam. Kb. 1 dl kókuszolajban sütöttem meg, majd szalvétára tettem. Tényleg teljes mértékben helyettesíti a sültkrumplit, ráadásul ebben az adagban csak 12,5 g CH- volt. Próbáltam sütőben is sütni, de úgy kicsit megmaradt a zelleríz. Nem szoktam bő olajban sütni semmit, inkább sütőben, de a kókuszolaj nagyn jó váltasztás. Egyrészt egészségesebb, mert nem ég meg, többször is lehet használni és semmi égett olajszagot nem hagy maga után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése