2014. január 26., vasárnap

Mineolás ál-túrótorta kesudióból

Most találkoztam először a mineola nevű citrusfélével, ami ránézésre a narancs és a mandarin keveréke. Legalábbis én így gondoltam, de kiderült, hogy "a tangerine  és a grapefruit keresztezéséből alakult ki.Az ízében a narancshoz erősen hasonlító gyümölcs könnyen felismerhető jellegzetes körte formájáról. " Mint utólag kiderült (köszi, Apa), a tangerine igazából mandarin, szóval nem tévedtem sokat a beazonosítással.:)
A kesuból valami krémes, gyümölcsös dolgot szerettem volna készíteni, a fehér és a narancssárga járt a fejemben.
Hozzávalók:
-160 g kesudió beáztatva néhány órára
-2 db. mineola (vagy narancs, mandarin, akármi)
-3 ek. útifű maghéj
-xilit, eritrit, stevia vagy akármilyen édesítő (nekem most csak steviám van, és azzal is nagyon fukarul bántam)
1 mineolát és a kesudiót összemixeltem, amig teljesen krémes lett, az maghéjjal sűrítettem. A másik mineolát a díszítéshez használtam. Összesen 75,8 g CH-ot tartalmaz.


4 megjegyzés: