2014. január 18., szombat

Babos brownie liszt nélkül

Már nagyon régóta ki szerettem volna próbálni egy babos sütit, mert sejtettem, hogy nagyon finom krémes lehet és én az ilyeneket kedvelem a száraz, piskótaszerű sütikkel szemben. Nem mellesleg sokkal diétásabb, mint a hagyományos lisztes, cukros, vajas brownie.
Hozzávalók:
-1 babkonzerv
-30 g kakaópor
-30 g xilit
-5 csepp stevia
-1 púpozott ek. útifű maghéj
-1 dl víz
-1 tojás
-fél tk. gluténmentes sütőpor
-1 tk. fahéj
A babkonzervet leszűrtem, leöblítettem, hogy le legyen sós és összeturmixoltam. Az útifűmaghéjat beáztattam a vízbe, hogy megszívja magát. Mindent összekevertem és szilikon sütőformában megsütöttem 180 fokon 30 perc alatt. (A kályhaajtó szigetelése elég rossz, máshol talán 20-25 perc alatt is megsűl.) 38 g CH-ot tartalmaz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése