2013. október 28., hétfő

Quinoás-kókuszos kenyér

Nagyon hasonlít az igazi kenyérre, jó ruganyos, nem morzsálódik. Nagyon kevés hozzávaló kell hozzá, legalábbis az eddigi kenyereimmel összehasonlítva. Azt hiszem, rá kell jönnöm, hogy az sk. kenyereknél nem igazán lehet megúszni egy felvert tojásfehérjével.
Hozzávalók:
-100 g előbb mosott, majd darált quinoa
-30 g kókuszreszelék
-2 tojás
-1 ek. útifű maghéj
-só
-1 tk. szódabikarbóna
Az előbb a tojásokat, majd a többi hozzávalók kevertem össze robottal. Sütőpapíros formában megsütöttem.

Zabfalatok

A receptre, amiből kiindultam, a Blogkóstoló keretén belül akadtam rá itt, de kicsit azért átvariáltam.

Hozzávalók:
-50 g zabpehely
-35 g zabkorpa
-30 g tk. zabliszt
-25 g vágott dió
-1 tojás
-50 g vaj
-5 csepp stevia (így épp csak alig édes)
-1 kk. szódabikarbóna
-1 kk. fahéj
Összegyúrtam és hűtőztem. 34 kekszecske lett belőle, 180 fokon, 15 perc alatt megsütöttem. Egyenként 2,15 g szénhidrátot tartalmaznak.


Hamis almás pite reggelire is

Azért lényeges, hogy reggelire is ehető, mert igazi almás pitét nem ehetnék reggelire, mivel a gyümölcsök gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak. A zöldségek viszont lassút. Ez a megoldás. :)

Hozzávalók:
Pitealap:
-50 g darált köles
-140 g darált dió
-30 g eritrit
-5 csepp stevia
-1 tojás
-1 ek. útifű maghéj
-szódabikarbóna
Összegyúrjuk és kicsit a hűtőbe tesszük, utána kibéleljük vele a formát és 180 fokon 10 percig elősütjük.

Töltelék:
-500 g reszelt cukkini
-70 g eritrit
-5 csepp stevia
-2 ek útifű maghéj
-4 ek. almaecet vagy 4 citrom leve (az utóbbi jobbnak tűnik, de nem volt most egy citromom sem, nem hogy 4)
-2 tk. fahéj
-10 g kókuszreszelék
A tölteléket összefőzzük és a félig sült pitealapra tesszük majd további 15 percig sütjük.
Szénhidráttartalma 79,4 g.