2013. szeptember 14., szombat

Csokis fagyi házi paleo tölcsérben

Eljött a nyár vége és még nem készítettem fagyitölcsért, pedig már május óta terveztem. Ez így nem maradhatott.
Persze kellett hozzá valami fagyi is, a csokis volt a legkézenfekvőbb:
-50 g krémsajt
-25 g xilit
-2 tojássárgája
-víz
-2 ek kakaópor
A krémsajtot a sárgákkal összeolvasztottam-főztem, majd jöhetett bele a többi. Fagyasztás közben háromszor megkavartam, hogy ne egy nagy tömbbé faggyon és ne váljanak szét az összetevők.
Tölcsér:
-2 tojásfehérje
-16 g xilit
-38 g szezámliszt (mag őrölve)
-20  kókuszolaj
3 tölcsér lett belőle, a fagyiból viszont csak 2 adag. Ez van. Serpenyőbe tettem a tésztát, mindkét felét megsütöttem és miután picit hűlt, tölcsérré formáltam és befőttes gumival rögzítettem a formát.
Egy tölcsér egy adag fagyival csak 10 g CH, szóval még repetázni is ér belőle. :D


Körtés omlett diétásan

A körtét, habár nem tiltólistás gyümölcs, mint a szőlő vagy a dinnye, én nem szívesen eszem magára, mert nagyon édesnek érzem. Viszont egy alig édesített omlettbe belekomponálva nagyon finom lett.

Hozzávalók (2 adag):
-másfél körte felkockázva
-kókusztej és víz
- 42 g zabkorpa
-2 tojás
-16 g xilit
A körtét a kikókuszolajozott serpenyőbe tesszük, majd ráöntjük a tésztát. Fedő alatt sütjük, kis lángon, hogy a teteje is elkészüljön.


Legegyszerűbb zöldborsókrémleves

Nagyon szeretem a zöldborsót! Ez a leves a kedvencem lett, szerintem felveszi a versenyt a húslevessel.
Hozzávalók:
-200 g zöldborsó
-víz
-só
-1  1/2 ek. krémsajt
-2 ek. útifű maghéj
A zöldborsót megfőztem kb. 5 dl sós vízben, botmixerrel összetörtem és belekvertem a krémsajtot és a maghéjat. Két adag lett belőle.


2013. szeptember 9., hétfő

Kókuszkrémes brownie

Szülinap volt a családban, csokitortával. Persze én sem akartam kimaradni  a jóból, így született ez a finomság.
Hozzávalók (1 személyes tortácska, több személyre arányosan kell növelni a hozzávalókat, kivéve a tojást, 4 személyre pl. 2 egész tojás kell):
-1/4 tábla cukormentes feketecsoki
-15 g mandulaliszt
-1 tojássárgája
-15 g xilit
-2 ek kakaópor
-15 g kókuszolaj
-tejszínes krmsajt
-kókusztej
A csokit kis darabokra törjük és a kókuszolajjal és a kakaóporral együtt vízgőz fölött összeolvasztjuk. Miután kicsit kihűlt, belekeverjük a mandulalisztet, a tojássárgát és annyi xilitet a 15 g-ból, hogy finom legyen. Kis sütőpapíros vagy alufóliás formában megsütjük 15 perc alatt (nem szabad kiszáradjon). Közben egy nagyobb ek. krémsajtot kikeverünk kb. 3 ek kókusztejjel és a maradék xilittel. Ezt a kész brownie-ra kenjük és gyümölccsel díszítjük.
Ez így összesen 20 g CH, pont egy uzsonna.

 És így nézett ki az igazi torta. Van némi színbeli hasonlóság.