2013. július 3., szerda

Gyümölcsös, tepsiben sült zabpalacsinta

Már volt egy kísérletem a tepsiben való palacsintasütéssel, de akkor inkább egy vékony piskótát sütöttem (akarattal). Most először utánanézetm hogy van-e egyáltalán ilyen és mikor láttam, hogy más is készített már palacsintát tepsiben, megalkottam a saját változatomat.
Hozzávalók (2 személyre):
-110 g zabpehely (egy része nem túl finomra darálva)
-3 tojás
-3 ek tejföl
-8 csepp stevia
-víz, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk
-gyümölcs vagy lekvár, fahéjjal megszórva
A lekvárt utólag is rá lehet kenni. Én most mindent rápakoltam sütés előtt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, 240 fokon kb. 15 perc alatt lett kész. Ha valamilyen lisztből készül, akkor fel is lehet tekerni. Ezt a zabpehely darabok miatt nem lehetett.



2013. június 30., vasárnap

Túrós-meggyes torta

Vagy bármi más is lehetne, mondjuk pite, sütemény vagy lepény, attól függően, hogy milyen formában sütjük. Ez nem az én receptem, sőt, kivételesen még nem is változtattam az eredetin. Na jó, csak az alapvető dolgokat.
-200 g tk liszt
-3 tojás
-1 csomag sütőpor (szerintem kevesebb is elég lett volna)
-200 g tehéntúró
-negyed citrom leve (héj helyett)
-3 ek tejföl
-10 csepp stevia
-sok fahéj
-250 g magozott meggy
A tésztát összekevertem, beleöntöttem a sütőpapíros formába és rászórtam a meggyett. Még kicsit bele is nyomkodtam, mert egyáltalán nem akartak belesüllyedni. 180 fokon kb. 30 perca alatt sül meg, de próbálgatni kell.