2013. május 30., csütörtök

Almás rakott palacsinta ordás töltelékkel

Már nagyon vágyom egy igazi kapros-ordás palacsintára. Több akadálya is volt, hogy ebből az szülessen: nem az igazi az orda, nincs kapor, elfogyott a xilitem és nem is tudok szép vékony palacsintát sütni. Ez egy szükségmegoldás, de így is finom.
Palacsinta:
-100 g liszt (tk, mint mindig)
-1 üveg minden mentes almalekvár (eredetileg pektinként tettem el), ez adja az édességet
-2 tojás
Ebből 5 tenyérnyi palacsinta lesz-
Töltelék:
-maroknyi orda (nem mértem meg)
-2 ek tejföl
-stevia egy kis édes ízért
-sok fahéj

Paleo magos zsemle zöldhagymával és egy uzsonna

Már nagyon régóta áll a szekrényben a lenmag és a szezámmag. Ideje volt felhasználni.
Hozzávalók:
-50 g lenmag ledarálva
-50 g szezámmag ledarálva
-1 tojás
-só
-apróra vágott zöldhagyma zöldje
-sütőpor
Mindezt összekevertem és 200 fokon 15 perc alatt megsütöttem. Egy kis cipócska lett belőle.
És íme egy epres, olvasztott csoki, ordás uzsi:

2013. május 26., vasárnap

Krémsajtos medvehagymaleves, zöldborsós zabpehely, mangókrém

Ez a mai ebédem.

Leves:

-1 csokor medvehagyma
-kb. 1/2 l víz
-zöldségleves alaplé  (ha lehet, nem kockából, de én el akarom használni, ami van, hogy aztán többet ne vegyek)
-120 g krémsajt
-100 g apró zabpehely
Elvileg a medvehagymát apróra kellene vágni és úgy belefőzni a levesbe, de nekem nem sikerült, mivel fagyasztottat használtam és nem sikerült felvágnom. Így egyben belefőztem a levesbe, és mivel így ehetetlen lett volna, utána kivettem. Így inkább csak medvehagyma ízesítésű lett a sajtkrémleves. A zabpelyhet utólag tettem bele. Ha jól megszívja magát, akkor nagyon finom krémes lesz.
A kép nem egy nagy szám.

Második:

-zöldborsó
-zabpehely
-1 tojás
-fűszerek
 A borsót megfőztem, leszűrtem és pépesítettem. Hozzáadtam a zabpelyhet, a tojást és megsütöttem, mint a rántottát, közben fűszereztem. Jó alternatívája a sültkrumplinak. :)

Desszert:

-150 g pépesített mangó
-50 g vajkrém
-100 ml tejszínből tejszínhab
Mindez összekeverve és megsütve, fahéjjal szórva, eperrel díszítve. És még természetes édesítőre sincs szükség!