2013. április 16., kedd

Tonhalfasírt tejfölös muroksalátával

 Tonhalfasírt

-1 tonhalkonzerv
-1 tojás
-30 g liszt
-esetleg valamilyen zöldfűszer
A hozzávalókat összekeverjük. Só nem kell hozzá, mert sajnos a konzerv halat alaposan megsózzák. Picit kiolajozott serpenyőben megsütjük és jól leitatjuk róla az olajat. Én legalábbis ki nem állhatom, ha ráharapok az ételre és kifolyik belőle az olaj a számba.
4 lapótya lesz belőle

Murok/Sárgarépa saláta

-reszelt murok (most 200 g)
-1 doboz tejföl
-só, zöldfűszer
Csak össze kell keverni.

2013. április 14., vasárnap

Tejespite, azaz clafoutis tej nélkül

Mert ha a helyzet megkívánja, lehet készíteni keksztekercset keksz nélkül, gesztenyepürét gesztenye nélkül és tejespitét tej nélkül.
Jelen esetben tejszínnel.
-200 ml tejszín
-150 ml víz
-60 g xilit
-80 g liszt
Csak össze kell keverni és megsütni. Ennyi az egész. Palacsinta ízü, nem hiába hívják még egybesült palacsintának is. A hagyományos palacsintával szemben az az előnye, hogy nem kell hozzá olajat használni, így nincs olajszag és nem kell leitatni a kész palacsintáról.
220 fokon 25 percet sütöttem. Szilvalekvárral és fahéjjal ettem. Nyamm!