2013. január 16., szerda

Kiwis vitaminzselé és túrófelfújt

Kiwis vitaminzselé:

(1 személyre)
- db. puhább kiwi
-fél tömlőcske vajkrém
-kb. 2 ek xilit (a kiwi édességétől függ)
-fél zacskó zselatin
-kevés víz
A kiwit kivájom a héjjából, összetöröm, hozzáadom a krémsajtot, xilitet és összemelegítem, hogy a sajt megolvadjon. Hozzáadom a feloldott zselatint és hűtöben dermesztem.
Ezt bármilyen gyümölcsből meg lehet csinálni.

Túrófelfújt:

(2 személyre)
-200 g tehéntúró
-80 g tk. liszt
-40 g xilit
-2 tojás
-sok fahéj
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy csipet sóval felverem. A többi hozzávalót összekeverem, majd óvatosan hozzáadom a fehérjét is. 180 fokon, 20 percig sütöm. Házi szilvalekvárral, fahéjjal megszórva, esetleg tejszínnel leöntve nagyon finom.

2013. január 13., vasárnap

3F desszertek :)

Hogy mit is takar ez a név? Hát ezt: "fel a fejjel" finomságok, amik egy kicsit jókedvre derítik az embert ebben a hideg és munkás januári időben.

Kakaós mousse-puding

-kb. 150 ml tejszín
-víz
-fél csomag vajkrém
-egy tojás
-fél zacskó zselatin
-kakaópor
-20g xilit 

 A tojásfehérjét felvertem, a zselatint beáztattam, a többit összemelegítettem. Hozzáadtam a zselatint, végül a tojásfehérjét és be vele a hűtőbe.
Ezt már nincs fényképezhető állapotban. :)

Zabpehelyszalámi kekszszalámi módra

-90 g zabpehely
-30 g xilit
-kakópor
-50 g vaj
A vajat a xilittel összeolvasztottam, hozzákevertem a kakóport majd elegyítettem a zabpehellyel. A masszát celofánba tekertem, ahogy a hagyományos kekszszalámit is szokás majd hűtöbe tettem. Így utólag rájöttem egy hibára:  a pelyhet be kellett volna áztatnom legalább vízbe, hogy megpuhuljon. Egyébként egy nagyon csokis dolog sikeredett belőle, ajánlom mindenkinek!