2013. december 27., péntek

Mézeskalácstorta karácsonyra

Ez nem egy diétás torta. A családnak készítettem.
A piskóta receptje innen származik: karácsonyi torta
Hozzávalók:

  • 9 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 6 dkg méz
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl forró víz
  • 1 tk. kakaó
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 2 tk. gyömbér
  • 2 tk. fahéj
  • 1 tk. szegfűszeg    
Úgy készítettem el, ahogy az eredeti receptben olvasható.
Krém:
-200 ml tejszín felverve
-375 g krémsajt
-60 g cukor
-1 nagy üveg házi szilvalekvár
Díszítés:
kis mézeskalács csillagok az igazi mézeskalács receptje alapján, 3 csokifenyő, ami úgy készült, hogy az olvasztott csokit alufóliára csorgattam, a hűtőben pedig megdermedt.
Összeállítás:
Négy piskótalapot sütöttem. A sorrend: piskóta, krémsajtos krém, lekvár, piskóta és így tovább. Az egészet bevontam a fehér krémmel, hogy télies legyen és szépen érvényesüljenek rajta a csokifenyők.




1 megjegyzés: