2013. december 7., szombat

Glutén- és cukormentes bájgli főpróba (kölessel és mandulaliszttel)

Már rég tudom, hogy a bájglipitéhez hasonló tésztával akarom elkészíteni a bájglimat. Nem szerettem volna, hogy akkor derüljön ki, hogy szétesik, megreped, nem lehet feltekerni, mikor már élesben készíten, így tettem egy próbát. Meggyőző az eredmény. :)
Hozzávalók:
-70 g darált köles
-50 g mandulaliszt
-22 g eritrit
-35 g vaj
-1 tojás
-1 csipet szódabikarbóna
-1 kk. fahéj
Összegyúrtam és folpackon kinyújtottam.
Töltelék:
-100 g darált dió
-14 g xilit
-3 ek. kókusztej
-citromhéj
A tésztára kentem  és a folpack segítségével feltekertem. Könnyen ment. Most nem kentem le tojással a tetejét, de a végső verzió le lesz kenve. Kb. 25 percet sütöttem. 77,63 g CH van benne, de ez még csökkenthető, ha növeljük a mandulaliszt arányát a kölessel szemben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése