2013. november 7., csütörtök

Almalekváros gluténmentes derelye (1. próbálkozás)

Eddig még csak a hagyományos krumplis gombóctésztából készítettem derelyét valamikor nagyon régen. A gluténmentes liszteknek az a "hibája", hogy nem lesz a belőlük készült tészta olyan könnyen és vékonyra nyújtható. Gyakorlatilag nem lehet nyújtani. Igaz, hogy ez az előnye is ezeknek a liszteknek, így nem kerül az a nyúlós-ragadós izé (lásd csiriz) a belekbe.
Szóval így a tészta elég vastag lett.
Hozzávalók 5 db.-hoz:
-50 g mandulaliszt
-22 g zab frissen darálva
-3 tk. eritrit
-1 tojás
Ezt összegyúrtam és kis gombócokból köröket formáztam, a közepükbe beletettem a fahéjas-szegfűszeges sk. almalekvárt (nincs benne semmilyen édesítő sem tartósító) és összehajtottam. Picit sós, olajos vízben megfőztem. Ez is ugyanúgy feljön a víz tetejére, mikor készen van, mint a hagyományos változat. A kép nem jó minőségű, ráadásul a derelye már be van dobozolva rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése