2013. október 17., csütörtök

Quinoás kenyér

A quinoa nem is igazi gabona, hanem a paraj és a cékla rokona, Dél-Amerikából származik. Használható köretnek rizs helyett, elkészíthető édesen, sósan és megőrölve sütni lehet belőle. Ahogy én is tettem a kenyér világnapján.

Hozzávalók:
-130 g őrölt quinoa
-10 g őrölt szezámmag
-10 g őrölt lenmag
-20 g kókuszreszelék
-1 ek útifű maghéj
-1 tojás
-1 ek. almaecet
-só
-víz
-1 csapott tk. szódabikarbóna
A quinoát először meg kell mosni, mert állítólag keserű ízű szaponin van rajta. Én nem mostam meg valami alaposan, de nem éreztem rajta semmit. Lehet, hogy előmosott az enyém?
Mindent összekvertem, hagytam egy kicsit dagadni és 20 perc alatt 180 fokon megsütöttem. Tényleg nagyon jó ez a quinoa! Csak kár, hogy nincs valami szép magyar neve.
216 g-os kenyér 93,2 g CH-tal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése