2013. szeptember 30., hétfő

Batátás (édesburgonyás) köleskenyér

Már írtam ilyet, de most ez az eddigi legjobb gm. kenyerem! A batáta és a köles is lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaznak, gluténmentesek és nagyon finomak. :) Nem utolsó szempont, hogy a kenyér nem morzsálódik, mint a legtöbb gm. és nem is "szalonnás", mint a korábbi cukkinis változat.

Hozzávalók:
-most 368 g batáta (szóval kb. 350 g) megfőzve, pürésítve
-100 g darált köles
-10 g darált lenmag
-10 g darált útifű mag
-1 ek útifű maghéj
-1 tojásfehérje felverve, a masszába forgatva
-1 tk. só
415 g-os kenyér lett, 150,4 g szénhidráttal és sütőtökízzel. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése