2013. augusztus 30., péntek

Hókocka paleo módra

Tulajdonképpen csak kicsin múlott, hogy nem lett paleo. Eredetileg kókusztejjel akartam készíteni, de van itthon megbontott cukormentes főzőtejszín, amit el kell használni.
A hókocka volt a kedvenc süteményem, majdnem bármennyit meg tudtam enni belőle, utána persze vagy elég rosszul voltam vagy lelkiismeretfurdalásom volt, leginkább mindkettő. Érdekes módon még nem készítettem el ennek a diétás változatát, most itt az idő.
Eredeti recept Mamától:
25 dkg lisztből, 1 tojásból, 1 dl tejből, 7 dkg vajból, fél csomag szalakáliból tésztát gyúrunk, tepsi hátán 3 lapot sütünk.
Krém: 2 pohár tej, 3 ek liszt, vanília, 2 egész tojás, ebből sűsű krémet főzünk, lehűtjük. 250 g vajat 250 g porcukorral habosra kavarunk, hozzáadjuk a péphez és együtt kavarjuk. Összerakjuk a lapokat, porcukorral leszórjuk.

És most a saját verzió:
Tészta:
-10 g kókuszreszelék
-30 g mandulaliszt
-15 g xilit
-3 tojás
A tojásokat a xilittel felverjük, utána fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a reszeléket.
Ebből három lapot sütünk sütőpapíron.
Krém:
-2 tojás
-2 csésze kókusztej (vagy tejszín vagy tej)
-3 tk útifű maghéj
Ebből sűrű krémet főzünk.
-35 g kókuszolaj
-50 g xilit
Ezt elkeverjük majd hozzáadjuk a péphez. Csomómentesre keverjük.
Összeállítottam a tésztát és kókuszreszelékkel szórtam.Az egész mindössze 56,5 g CH-ot tartalmaz, össze sem lehet hasonlítani az eredetivel, igaz, méretbeli különbségek is vannak: kétszer olyan magas és háromszor kisebb alapterületű. És finom! És hókocka!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése