2013. augusztus 7., szerda

Fekete erdő torta csokifüggőknek - Ország Cukormentes Tortája Háziverseny

Most küldtem el a receptet a pályázatra. Nagyon élveztem a recept megalkotását, amihez összeszedtem az eddigi tapasztalataimat szénhidrátok és ízharmóniák terén.
 http://www.egycseppfigyelem.hu/esemenyeink/magyarorszag_cukormentes_tortaja/haziverseny
10-e a határidő!

A piskóta nem tartalmaz semmilyen lisztet vagy zsiradékot. A krémben a tejszín kókusztejjel is helyettesíthető, így beilleszthető a paleolit étrendbe és tejallergiások is fogyaszthatják. A meggykompót nem tartalmaz semmi mást, csak meggyet.


Piskóta:
-45 g kakaópor
-100 ml víz
-30 g xilit
-3 tojás
A tojásokat a xilittel felverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és végül a vizet. Három kerek lapot sütünk belőle sütőpapíron.

Töltelék:
-200 ml tejszín
-30 g xilit
-2 lap zselatin
-1 üveg cukormentes meggybefőtt/400 g magozott meggy (12 szem díszítéshez félretéve)
A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, hagyjuk feloldódni, majd felmelegítjük. A tejszínt a xilittel félkeményre verjük majd hozzáadjuk a folyékony zselatint.
Megkenjük a tejszínnel az alsó lapot, megszórjuk meggyel, majd így járunk el a második lappal is. Erre kerül a harmadik lap.

Csokimáz:
-20 g kókuszolaj
-30 g kakaópor
-20g xilit
A kókuszolajat megolvasztjuk, belekeverjük a kakaóport és a xilitet majd a torta tetejére öntjük. Kirakjuk a meggyekkel.

A torta összesen 121,5 g CH-ot és 1645 kcal-t tartalmaz. 6 kis szeletre vágható, így egy szeletben 20,25 g CH és 274,6 kcal található.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése