2013. július 17., szerda

Zöldborsós, juhtúrós felfújt

Nagyon egyszerű elkészíteni, de nekem nagyon-nagyon ízlett. Szerintem még vendégek elé is tehető.
Hozzávalók:
-230 g zöldborsó
-200 g tk liszt
-nagy marék túró :)
-só, pizza fűszerkeverék (bazsalikom, oregáno stb. )
-3 tojás + 1 fehérje
-paradicsompaszta
-tej/tejszín/tejföl/víz
A borsót, a lisztet, a túrót és a tojások sárgáját összekeverjük, fűszerezzük és a folyékony összetevővel megfelelő állagúra hígítjuk. Ez azt akarja jelenteni, hogy nem szabad száraz liszt maradjon benne. Én most kb. 2 ek tejszínt tettem bele, a többi víz volt. A fehérjéket felverjük és beleforgatjuk a masszába. Kivajazott tálba öntjök, a tetejét megszórjuk még egy kis túróval vagy sajttal, leöntjök paradicsompasztával és megszórjuk fűszerrel. Én a legnagyobb lángon 40 percet sütöttem.

 És desszertnek egy csokifagyi krémsajttal, kakaóporral, tejszínnel, vízzel és xilittel. Az arányok bárhogy variálhatóak. Ez itt 1,6 g CH-ot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése