2013. június 18., kedd

Itt a fagyiszezon! - avagy mikor árnyékban is 31 fok van

...akkor vége a világnak, ha az ember nem hűtheti le magát a jó 16 fokos borvízben. Valahogy viszont túl kell élni ezt is a vizsgákkal eggyütt.
És itt jön képbe a megmentő, a fagyi. :D
Idén már készítettem egy adag tiramisu fagyit a májusi első melegrohamban. És íme az új:

Krémtúrós almafagyi

1/2 adag
-1 nagyobb alma apróra reszelve, fahéjjal megszórva
- 100 g nagyon krémes tehéntúró
- kevés mascarpone vagy egyéb krémsajt, de ez elhagyható, csak a krémesebb jelleg miatt kell
-5 g xilit (nekem most ennyi elég volt bele)
Az alma levessége miatt elég keményre fagy, ezért fogyasztás előtt 30 percel érdemes átteni a mélyhűtőből a hűtőbe.
Már hónapokkal ezelőtt összeírtam, hogy milyen fagyikat szeretnék kikísérletezni a nyáron:
-avokádós
-szilvásgombóc
-marcipános
-fahéjjas-almás- pipa
-tiramisu -pipa
-zserbó
-mézeskalácsos-szilvalekváros
-sajttorta jellegű (lényegében ugyanaz, mint a tiramisu)
-madártej

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése