2013. június 22., szombat

Házi túrós, serpenyős pizzalepény

A tésztája tulajdonképpen pizzatészta.
Isteni lett ez a lepény! Tegnap este begyúrtam és megkelesztettem a tésztájét, ma csak meg kellett sütni.
-50 g liszt
-1 ek olívaolaj
-élesztő tejszínes, lisztes vízben felfuttatva (Az is csak egy tévhit, hogy cukor vagy tej nélkül nem lehet felfuttatni az élesztőt. Olyan ez, mint hogy cukor és tartósítószer nélkül megromlik a lekvár. Ha-ha!)
-só
-2 ek útifűmaghéj (túl képlékeny lett a tészta, valamivel össze kellett állítani, na meg egy kis plusz rost sem jön rosszul)
Ezt összekevertem, meggyúrtam és dupla méretűre kelesztettem. Reggel kör alakúra lapogattam, juhsajtból sk. készítetett, fűszerezett túrót kentem bele és félbe hajtottam. Olajozatlan serpenyőben mindkét oldalát picit pirosra sütöttem. A túró megolvadt benne. Egy kis paradicsompasztát kentem a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése