2013. május 20., hétfő

Mákos-narancsos piskótapalacsinta

A körülmények összejátszásából született, sok követelménynek kellett eleget tennie. Hordozható, nem folyós ebédet akartam készíteni és valami édeset. Lekvárom sem volt, a narancs nem egy házon kívül ehető gyümölcs, így került a töltelékbe. Palacsintát akartam, de olajszag és a sikertelenség érzése nélkül, mivel mindig elszakadnak a tk lisztes palacsintáim. A túrós tekercs rávezetett, hogy a vékony piskótát fel lehet tekerni. Így jött létre ez.

Piskóta:

-1 tojás (fehérje felverve)
-100 g tk liszt
-1 ek tejszín
-15 g xilit
-kakaópor
-szódabikarbóna
-víz
Összekevertem és sütőpapíros tepsiben 180 fokon megsütöttem.

Krém:

1 narancs szétnyomkodva
- 50 g mák
-3 ek tejszín
-1 ek utifűmag héj
Belekentem, feltekertem. Finom!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése