2013. május 26., vasárnap

Krémsajtos medvehagymaleves, zöldborsós zabpehely, mangókrém

Ez a mai ebédem.

Leves:

-1 csokor medvehagyma
-kb. 1/2 l víz
-zöldségleves alaplé  (ha lehet, nem kockából, de én el akarom használni, ami van, hogy aztán többet ne vegyek)
-120 g krémsajt
-100 g apró zabpehely
Elvileg a medvehagymát apróra kellene vágni és úgy belefőzni a levesbe, de nekem nem sikerült, mivel fagyasztottat használtam és nem sikerült felvágnom. Így egyben belefőztem a levesbe, és mivel így ehetetlen lett volna, utána kivettem. Így inkább csak medvehagyma ízesítésű lett a sajtkrémleves. A zabpelyhet utólag tettem bele. Ha jól megszívja magát, akkor nagyon finom krémes lesz.
A kép nem egy nagy szám.

Második:

-zöldborsó
-zabpehely
-1 tojás
-fűszerek
 A borsót megfőztem, leszűrtem és pépesítettem. Hozzáadtam a zabpelyhet, a tojást és megsütöttem, mint a rántottát, közben fűszereztem. Jó alternatívája a sültkrumplinak. :)

Desszert:

-150 g pépesített mangó
-50 g vajkrém
-100 ml tejszínből tejszínhab
Mindez összekeverve és megsütve, fahéjjal szórva, eperrel díszítve. És még természetes édesítőre sincs szükség!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése