2013. február 2., szombat

Szalmabatáta paradicsomszósszal

Úgy is hívhatnám, hogy ketchupos szalmakrumpli ketchup és krumpli nélkül.
Végre találtam valamit, ami helyettesíti a krumplit, de nincs benne annyi keményítő és szénhidrát, sőt, még jót is tesz az inzulinszintnek. Ez a batáta, más néven édesburgonya, amitők sokáig féltem, mert a nevében is benne van, hogy édes, akkor hogy is lenne jó. A csicsókára vadásztam, még most sem tettem le róla, mert az talán mégjobb, de egyelőre jó lesz a batáta is.
Vékony karikákra vágtam és olajban megsütöttem, mint a szalmakrumplit, majd 4 szalvétával valahogy leitattam róla az olajat. Hogy ezt elkerüljem, ma már a sütőben fogom sütni.
A paradicsomszósz tulajdonképpen spagettimártás, legalábbis én így készítem azt, de nincs benne mustár, hanem:
-paradicsompaszta (elég híg)
- 1 hagyma apróra vágva, kevés olajban megdinsztelve
-néhány babérlevél
-bazsalikom vagy oregánó, jó sok
-só, bors
Az egészet összefőzöm.
Egy hét múlva hazamegyek és végre lesz időm és alapanyagom kézműveskedni is, nem csak főzni. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése