2011. december 3., szombat

Ajándékok karácsonyra

Már jó ideje nem jelentkeztem újabb alkotásokkal, mert sem időm nem volt rá, sem pedig alkalom. Most viszont jön a karácsony, ami számomra az év legszebb időszaka. Nagyon igyekszem mégszebbé tenni az ajándékokkal és a dekorációkkal.
Az első, amit bemutatok, egy szalvétagyűrű szett karácsonyi színekben. A kartonhengerek egyszerűen be vannak vonva az anyaggal. Díszíthető színes masnival, ráragasztott figurákkal vagy díszes gombokkal is.
  A következő egy aranyos-lányos napló, hatalmas díszgombbal, ami nem is igazi gomb, hanem egy kartonkörre ragasztott szivacskör, bevonva és kivarrva. Szerintem ideális ajándék minden lánynak.
Ez a rénis zsepitartó akár mobiltokként is használható. Elkészíthető mézeskalácsfigura, hóember formában is, de húsvétra lehet akár nyuszis vagy csibés is. Ezt a Praktika 2o1o decemberi száma alapján készítettem.
Ezek a kis fenyőfácskák is a Praktika alapján készültek. Nagyon egyszerűen elkészíthetőek, csak szép  tobozokra, cserepekre, akrilfestékre, gyöngyszemekre és persze ragasztóra van szükség.
Következik egy szép ékszer, aminek szerintem bármelyik korosztály örülne. Vastagabb és vékonyabb ezüstdrótra és nagyobb fehér gyöngyökre van szükség hozzá. (2o1o Praktika-december)
Egyszerű kis tűpárnák, amikhez felhasználhatóak az anyagmaradékok.
Egy babzsákmikulás, amit jó kézben tartani. Lehet vele játszani és dísznek is megfelel.
És ezzel még nincs vége, hiszen hátra van még majdnem egy teljes hónap, azalatt születhetnek még egyebek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése